Opdracht vanuit ANSU via HU, waar ik samen met 3 anderen studenten onder de naam Studio Pixl aan heb gewerkt. Mijn aandeel in dit project is onderzoeken, conceptontwikkeling, valideren van de concepten en schetsen. 
Het doel van het project is om voor mensen met dementie meer bewustwording te creëren in Noord-oost Utrecht met een wijkgerichte aanpak. Daarbij is het de bedoeling dat 20% van de wijk wordt bereikt. ​​​​​​​
Na de eindpresentatie was de opdrachtgever erg enthousiast over het concept en hebben ze besloten het verder met ons uit te gaan werken. 
Opdrachtgever: Alzheimer Nederland Stad Utrecht
Opdracht: ''Hoe maken we de wijk Noord-Oost Utrecht dementievriendelijk met een concrete, wijkgerichte aanpak. Het doel is om 20% van de wijk te bereiken en dit moet plaatsvinden in Oktober 2020.''
Werkzaamheden: Onderzoek, Conceptontwikkeling en schetsen
Jaar: 2020
Om ervoor te zorgen dat de Utrechtse wijk Noord-oost dementievriendelijk wordt hebben we onderzoek gedaan naar wie er woont in de wijk. Daarnaast hebben we onderzoek gedaan naar de potentiële doelgroep en hoe deze te benaderen is. 

Uitkomsten onderzoek:
• Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie
• In Noord-oost Utrecht is 20% tussen de 15-25 jaar oud.
• 35% van de mensen in Noord-oost is tussen de 25-40 jaar oud.
• Jongeren zijn veel te vinden op sociale media en hebben vaak een bijbaantje in de supermarkten.
• Jongeren zijn bereid om met ouderen in contact te komen en deze te helpen.
​(De uitkomsten van het onderzoek zijn gevisualiseerd door Kyara Yin, Studio Pixl).​​​​​​​
Uitwerkingen
Ons concept heeft 3 stappen: Bewustwording, Beweging en Ontmoeten. Een samenvatting van het concept met de bijbehorende acties leest u hieronder. 
Zoals eerder benoemd was mijn taak vooral onderzoek en conceptontwikkeling. Daarnaast heb ik de strip geschetst en getest, een nieuw voorstel gemaakt en die is vervolgens uitgewerkt door een medestudent. 
Schetsen van de Strip
Dit waren de eerste schetsen die ik had gemaakt van de strip. Met deze strip zijn we gaan testen en daaruit kwam dat niet alle schetsen even duidelijk zijn. Ook zijn sommige vlakken overbodig, zoals het eerste vlak dat Hans de supermarkt in gaat, je ziet in het tweede vlak dat hij in een supermarkt is. Met de resultaten van onze tests ben ik een nieuwe versie gaan schetsen. 
Omdat ik de taak Understand had bij dit project mocht ik alleen schetsen maken. Ik heb de feedback vanuit het onderzoek erin verwerkt, zoals minder vlakken gebruiken en het eerste beeld weghalen. Ook heb ik nog een font onderzoek gedaan om uit te vinden welk font het beste werkt in de strip. De schetsen hierboven heb ik aangeleverd aan een medestudent en zij heeft ze uitgewerkt tot de huidige strip.
Back to Top